.

 

.

 

.

 

.

Kano tocht in Kroatië 2019

Voor het vierde jaar organiseer ik een meerdaagse kano tocht naar een warm land met warm water, warme luchten en een bijzondere omgeving. Rond Pasen kun je zonder veel vakantiedagen te gebruiken vrijaf nemen van het werk, dus ga mee op deze bijzondere kano trektocht.
De tocjt gaat van strand naar camping, en verder naar een volgend strand, waar mogelijk vrij kamperend. De groep is klein (4-6 personen). Om mee te kunnen varen met deze tocht je moet aantoonbaar op het niveau zeevaardigheid zitten, ook je kano en ander materiaal moeten zeewaardig zijn. 

We starten de kano tocht even onder Zadar. Er ligt hier een eilandenrijk met eilandjes als Ugljan, Pasman, Sestrunj. Er is geen getij dus we stappen  ‘s morgens gewoon in de kano als de zon schijnt. Elk eiland kent zijn eigen cultuur en we nemen de tijd om hier van te genieten. 
We houden rekening met de veiligheid voor de hele groep. Het kan dus gebeuren dat we de kano tocht onderbreken en een dag niet in de kano stappen maar de wandelschoenen aantrekken of ergens rustig gaan zitten genieten van de ondergaande zon.

Waar en wanneer

De eerste kano tocht
13-20 april 2019
Zadar – Ugljan – Pasman – Sestrunj 

De tweede kano tocht
21-28 april 2019
Kornati – Murter 

De kano vakanties kunnen gecombineerd worden.

Informatie bijeenkomst over kano tocht Kroatië

Speciaal voor de kano tocht in april 2019 in Kroatië is er op zondag 31 maart 2019 om 10.00 uur een informatie bijeenkomst. Tijdens deze dag is er gelegenheid kennis te maken, de tocht meer in detail te bekijken en te zien hoe iedereen in de kano zit. Kan je een ander redden? Kan je lekker varen? Voor meer details over deze dag of om u aan te melden, stuur een mail naar boermh@gmail.com.

Kosten kano tocht Kroatie

Je betaalt een bijdrage in de organisatie-en reiskosten van de organisator van ongeveer €200,- p.p.
De overige kosten zijn voor eigen rekening. Je doet mee voor eigen risico.

In de tweede week van de kano tocht trekken we oostwaarts naar Kornati en Murter. Je kunt er voor kiezen niet aan de hele tocht deel te nemen en 1 week mee te varen (13 t/m 20 of 21 t/m 28 april). Je betaalt een bijdrage in de organisatie-en reiskosten van deze kano tocht van ongeveer €200,- p.p.p.w.
Je doet mee  voor eigen risico. Aanmelden en meer info over deze kano tocht via boermh@gmail.com of telefoon 06.44811508.
Op zondag 31 maart om 10.00 uur komen we in Amsterdam bij elkaar om alvast het noodzakelijke groepsgevoel te krijgen en praktische zaken te regelen.

Kroatisch kano-genot

Een kano tocht in de zomer van 2017 met Marianne Boer in Kroatië

Verslag van Katja Kleinveld 

Zondagochtend 21 mei was het dan zover: na een lange autorit van 2 x 11 uur vertrokken we met vier personen in volgepakte zee kano vanaf de camping van Bibinje (Kroatië) voor een 7 daagse kano tocht.
Na een korte oversteek voeren we onder de brug tussen de eilanden Pasman en Ugljan door en werden we getrakteerd op een fantastisch uitzicht op vele eilandjes, waar je geweldig mooi kon picknicken en wildkamperen. Wat was dit een mooi begin van de tocht!
Elke avond konden we genieten van mooie zonsondergangen en in de ochtenden (afgezien van één ochtend waarop het regende) van de mooie zonsopkomsten. Helaas was er op veel overnachtings-plekjes ook veel afval te vinden. Op een dag hebben we daarom een mini-zwerfvuil-opruim-actie georganiseerd, waarna we weer konden genieten van de mooie natuur zonder afgeleid te worden door het afval.
Zo nu en dan lieten we kano liggen en deden we dorpjes (die veelal erg klein waren) aan om onze watervoorraad aan te vullen en wat van de cultuur van Kroatië op te snuiven. Tijdens een kano tocht kwamen we op eiland Dugi Otok ook ‘geheime tunnels’ tegen die vanaf het water met de kano te bereiken waren. Onze aanname dat dit een schuilplaats was voor onderzeeërs bleek te kloppen.

Ook hebben we kennis gemaakt met de vriendelijkheid van de parkwachters in National Park Telascica. Na een lange zoektocht voor een overnachtingsplaats dachten we een ideaal plekje in het bos te hebben gevonden. Toen we de kano in het bos hadden getild, de bagage uit onze kano hadden geladen en we net onze tenten wilden opzetten, kwam er een speedboot onze kant op: Parkwachters, die ons vertelden dat we niet op dit privé lapje grond mochten kamperen. Als onschuldige, naïeve buitenlanders vroegen we waar we dan wel konden kamperen. 

Gelukkig waren de parkwachters in een goede bui: zij stuurden ons naar het parkwachterskantoor. We stapten weer in de kano en peddelden naar het kantoor. Daar stonden ze ons al langs de kant op te wachten. We vertelden ze dat we een meerdaagse kano tocht aan het maken waren en daarop wezen ons een mooi gratis kampeerplekje aan. We stonden lekker beschut in het bos, op een steenworp afstand van de kliffen en het zoutwatermeer (een van de highlights van het eiland Dugi Otok). Hier hebben we genoten van het mooie uitzicht op de kliffen en maakten een mooie wandeling rondom het zoutwatermeer.
Om de kliffen nog beter te kunnen zien, en om ons als kano vaarders extra nietig te voelen, zijn we ook nog de zee opgevaren om buitenom te genieten van de kliffen. Dit was een superbeleving en een mooie afsluiter van deze kano tocht.
Helaas zat voor mij en mijn medereisgenoot de reis er alweer op, maar Geoff en Marianne zetten de kano tocht voort en zijn nog een week met zijn tweeën verder gegaan voor de zuidelijkere route langs o.a. de Kornati eilanden.