.

 

.

 

.

.

.

..

 

 

.

Kano vakantie Kroatië

Een kano vakantie naar een warm land met warm water, warme luchten en een bijzondere omgeving. 
We varen van strand naar camping naar een volgend strand, waar mogelijk vrij kamperend. De groep is klein (4-6 personen), je moet aantoonbaar op het niveau zeevaardigheid zitten om aan de tocht deel te nemen, ook je kano en ander materiaal moet uiteraard zeewaardig zijn. 

We starten de vakantie even onder Zadar. Er ligt hier een eilandenrijk met eilandjes als Ugljan, Pasman, Sestrunj. Er is geen getij dus we stappen  ‘s morgens gewoon in de kano als de zon schijnt. Elk eiland kent zijn eigen cultuur en we nemen de tijd om hier van te genieten. Het is tenslotte vakantie!
We houden rekening met de veiligheid voor de hele groep. Het kan dus ook zomaar gebeuren dat we een dag niet in de kano stappen maar de wandelschoenen aantrekken of ergens rustig gaan zitten genieten van de ondergaande zon.

Waar en wanneer

De eerste vakantie
11 tot en met 17 april 2020
Zadar – Ugljan – Pasman – Sestrunj 

De tweede vakantie
18 tot en met 24 april 2020
Kornati – Murter 

De kano vakanties kunnen gecombineerd worden.

Informatie bijeenkomst

Speciaal voor de kano vakantie in april 2020 naar Kroatië is er op zondag 29 maart 2020 om 10.00 uur een informatie bijeenkomst. Tijdens deze dag is er gelegenheid kennis te maken, de tocht meer in detail te bekijken en te zien hoe iedereen in de kano zit. Kan je een ander redden? Kan je lekker varen? Voor meer details over deze dag of om u aan te melden, stuur een mail naar boermh@gmail.com.

Kosten kano vakantie Kroatie

Je betaalt een bijdrage in de organisatie-en reiskosten van de organisator van ongeveer €200,- p.p.
De overige kosten zijn voor eigen rekening. Je doet mee voor eigen risico.

Reken op drie reisdagen: twee dagen voor de heereis en éeen voor de terugreis naar Nederland.

In de tweede week van de kano vakantie trekken we oostwaarts naar Kornati en Murter. Je kunt kiezen tussen 1 of 2 weken meevaren. Je betaalt een bijdrage in de organisatie-en reiskosten van deze kano vakantie van ongeveer €200,- p.p.p.w.
Je doet mee  voor eigen risico. Aanmelden en meer info over deze kano vakantie via boermh@gmail.com of tel 06.44811508. Er is een bijeenkomst in Amsterdam om alvast het groepsgevoel te krijgen en praktische zaken te regelen.

Kroatisch kano-genot

Een kano vakantie in de zomer van 2017 met Marianne Boer in Kroatië

Verslag van Katja Kleinveld 

Zondagochtend 21 mei was het dan zover: na een lange autorit van 2 x 11 uur vertrokken we met vier personen in volgepakte zeekajaks vanaf de camping van Bibinje (Kroatië) voor een 7 daagse kano vakantie.
Na een korte oversteek voeren we onder de brug tussen de eilanden Pasman en Ugljan door en werden we getrakteerd op een fantastisch uitzicht op vele eilandjes, waar je geweldig mooi kon picknicken en wildkamperen. De vakantie was begonnen!
Elke avond konden we genieten van mooie zonsondergangen en in de ochtenden (afgezien van één ochtend waarop het regende) van de mooie zonsopkomsten. Helaas was er op veel overnachtings-plekjes ook veel afval te vinden. Op een dag hebben we daarom een mini-zwerfvuil-opruim-actie georganiseerd, waardoor we weer konden genieten van de mooie natuur zonder afgeleid te worden door het afval.
Zo nu en dan deden we dorpjes (die veelal erg klein waren) aan om onze watervoorraad aan te vullen en wat van de cultuur van Kroatië te snuiven. Tijdens een kano tocht kwamen we op eiland Dugi Otok ook ‘geheime tunnels’ tegen die vanaf het water met de kano te bereiken waren. Onze aanname dat dit een schuilplaats was voor onderzeeërs bleek te kloppen.

Ook hebben we kennis gemaakt met de vriendelijkheid van de parkwachters in National Park Telascica. Na een lange zoektocht voor een overnachtingsplaats dachten we een ideaal plekje in het bos te hebben gevonden. Toen we de kano in het bos hadden getild, de bagage uit onze kano hadden geladen en we net onze tenten wilden opzetten, kwam er een speedboot onze kant op: Parkwachters, die ons vertelden dat we niet op dit privé lapje grond mochten kamperen. Als onschuldige, naïeve buitenlanders vroegen we waar we dan wel konden kamperen. 

Gelukkig waren de parkwachters in een goede bui: zij stuurden ons naar het parkwachterskantoor. We stapten weer in de knao en peddelen naar het kantoor. Daar stonden ze ons al langs de kant op te wachten. Ze gunden ons een fijne vakantie  en wezen ons een mooi gratis kampeerplekje aan. Lekker beschut in het bos, op een steenworp afstand van de kliffen en het zoutwatermeer (een van de highlights van het eiland Dugi Otok). Hier hebben we genoten van het mooie uitzicht op de kliffen en een mooie wandeling rondom het zoutwatermeer.
Om de kliffen nog beter te kunnen zien, en om ons als kano vaarders extra nietig te voelen, zijn nog de zee opgevaren om buitenom te genieten van de kliffen. Dit was een superbeleving en een mooie afsluiter van de kano vakantie week.
Helaas zat voor mij en mijn medereisgenoot de reis er alweer op, terwijl voor Geoff en Marianne de vakantie nog niet afgelopen was. Ze zijn nog een week met zijn tweeën verder gegaan voor de zuidelijkere route langs o.a. de Kornati eilanden.