.

 

.

 

.

.

.

..

 

 

.

Kano vakantie Kroatië

KROATIË MET KANO
Trektocht voor kanoërs op minimaal ZV niveau om van strand naar strandje/camping te rekken met een kleine groep (6). De tochten worden deels gezamenlijk gepland in de omgeving van het eilandenrijk Ugljan ,Pasman, Sestrunj of ten zuiden van Zadar.
Andere mogelijkheden zijn: Krk, Cres,Losinj, Rab.
De Adriatische Zee kent weinig getijwater, waardoor er een zeer mooie tocht uit te werken is. In hoofdlijnen wordt de tocht uitgezet als er minimaal 3 deelnemers zijn. Er wordt dan gevraagd om de financiële bijdrage te betalen p.p. €120,-.
Hierna gaan we alles organiseren en de tocht gezamenlijk in detail uitwerken.
Deadline: 03.03.24
Verplichte bijeenkomst: 17.03.24.

Vaardagen 2024.
1ste week: 08.04-14.04
2de week: 15.04-21.04
3de week: 22.04-28.04.
Hou rekening met reisdagen: heen 2 dagen, terug 1 dag.
Opgeven/info: boermh@gmail.com of 0644811508

Achtergrondinformatie
Weet dat je voor eigen risico vaart, daarom zijn er wel eisen gesteld, die gelijk zijn aan het ZV niveau, zowel qua uitrusting als ervaring, technisch varen. Verder van belang is dat je sociaal voelend bent.
Het is een trektocht met elke dag een uitdaging. Dit alles onder begeleiding van bekende Marianne Boer, die al vanaf 1986 organisator is van kano(trek)tochten.
Onder haar leiding zijn er kano trektochten geweest naar: Angelsy, Duitse wadden, Nederlandse wadden, Bretagne, Middellandse zee, Adriatische zee. Altijd met kleine groepen en liefst wild kamperend. Vol met lieve mooie momenten.
Een kano vakantie naar een warm land met warm water, warme luchten en een bijzondere omgeving. 
We varen van strand naar camping naar een volgend strand, waar mogelijk vrij kamperend. De groep is klein (4-6 personen). Je moet aantoonbaar op het niveau zeevaardigheid zitten om aan de tocht deel te nemen. Je neemt je eigen kano mee, die uiteraard zeewaardig moet zijn. Transport op de trailer van je kano in overleg.

Waar
Omgeving van het eilandenrijk Ugljan ,Pasman, Sestrunj of ten zuiden van Zadar. Andere mogelijkheden zijn: Krk, Cres,Losinj, Rab.

Eisen
Zeewaardigheid, zowel qua uitrusting als qua conditie (ivm groot water en veiligheid) en sociaal vermogen.

 

Informatie bijeenkomst

Behalve kennis maken, bekijken we de tocht meer in detail en stappen we in de kano om te zien hoe dat gaat. Kan je een ander redden? Kan je lekker varen? Als je vragen hebt,  stuur een mail naar boermh@gmail.com.

 

Kosten kano vakantie Kroatie

Je betaalt een bijdrage in de organisatie-kosten van de organisator van ongeveer €120,- p.p.
Kosten (zoals levensonderhoud, camping-kosten of reiskosten) zijn voor eigen rekening. Je reist met eigen vervoer.

Kroatisch kano-genot

Een kano vakantie in de zomer van 2017 met Marianne Boer in Kroatië

Verslag van Katja Kleinveld 

Zondagochtend 21 mei was het dan zover: na een lange autorit van 2 x 11 uur vertrokken we met vier personen in volgepakte zeekajaks vanaf de camping van Bibinje (Kroatië) voor een 7 daagse kano vakantie.
Na een korte oversteek voeren we onder de brug tussen de eilanden Pasman en Ugljan door en werden we getrakteerd op een fantastisch uitzicht op vele eilandjes, waar je geweldig mooi kon picknicken en wildkamperen. De vakantie was begonnen!
Elke avond konden we genieten van mooie zonsondergangen en in de ochtenden (afgezien van één ochtend waarop het regende) van de mooie zonsopkomsten. Helaas was er op veel overnachtings-plekjes ook veel afval te vinden. Op een dag hebben we daarom een mini-zwerfvuil-opruim-actie georganiseerd, waardoor we weer konden genieten van de mooie natuur zonder afgeleid te worden door het afval.
Zo nu en dan deden we dorpjes (die veelal erg klein waren) aan om onze watervoorraad aan te vullen en wat van de cultuur van Kroatië te snuiven. Tijdens een kano tocht kwamen we op eiland Dugi Otok ook ‘geheime tunnels’ tegen die vanaf het water met de kano te bereiken waren. Onze aanname dat dit een schuilplaats was voor onderzeeërs bleek te kloppen.

Ook hebben we kennis gemaakt met de vriendelijkheid van de parkwachters in National Park Telascica. Na een lange zoektocht voor een overnachtingsplaats dachten we een ideaal plekje in het bos te hebben gevonden. Toen we de kano in het bos hadden getild, de bagage uit onze kano hadden geladen en we net onze tenten wilden opzetten, kwam er een speedboot onze kant op: Parkwachters, die ons vertelden dat we niet op dit privé lapje grond mochten kamperen. Als onschuldige, naïeve buitenlanders vroegen we waar we dan wel konden kamperen. 

Gelukkig waren de parkwachters in een goede bui: zij stuurden ons naar het parkwachterskantoor. We stapten weer in de knao en peddelen naar het kantoor. Daar stonden ze ons al langs de kant op te wachten. Ze gunden ons een fijne vakantie  en wezen ons een mooi gratis kampeerplekje aan. Lekker beschut in het bos, op een steenworp afstand van de kliffen en het zoutwatermeer (een van de highlights van het eiland Dugi Otok). Hier hebben we genoten van het mooie uitzicht op de kliffen en een mooie wandeling rondom het zoutwatermeer.
Om de kliffen nog beter te kunnen zien, en om ons als kano vaarders extra nietig te voelen, zijn nog de zee opgevaren om buitenom te genieten van de kliffen. Dit was een superbeleving en een mooie afsluiter van de kano vakantie week.
Helaas zat voor mij en mijn medereisgenoot de reis er alweer op, terwijl voor Geoff en Marianne de vakantie nog niet afgelopen was. Ze zijn nog een week met zijn tweeën verder gegaan voor de zuidelijkere route langs o.a. de Kornati eilanden.